Scroll to top

About me

Profielfoto Mieke Duindam

Wie is Mieke?

Daar staan we dan in het nieuwe huis en wordt er vol trots verteld waarom jullie dit huis hebben gekocht. Wie herkent dit blije gevoel niet? Die momenten, heerlijk! Na de enthousiaste rondleiding volgt vaak het vragende gezicht richting mij. “Hoe nu verder?” Het zo tof dat ik jullie altijd weer bij de hand mag nemen in het hele ontwerpproces. En dat is precies waarom ik heb gekozen voor dit vak. Luisteren, vragen stellen, meedenken, verdiepen. Wie ben je, wie wonen hier in dit huis. Waarom hebben jullie eigenlijk gekozen voor dit huis? Wat zijn de wensen én gebreken?  Dit alles omzetten in een ontwerp waarbij écht jullie stijl wordt gevormd voor die hele fijne plek waar jullie je heel lang thuis gaan voelen. Dat is geweldig om te doen!

Enthousiast, verfijnd en gepassioneerd over haar vak. Dat zijn de steekwoorden die mij het beste kunnen omschrijven.  Als afgestudeerd interieurarchitecte aan de Kunstacademie in Den Haag en met mijn jarenlange ervaring help ik jou graag met een persoonlijk interieurontwerp.

 Mieke Duindam | Interior Design ontwerpt en creëert met passie. Puur en functioneel. Met veel aandacht voor detail, materiaal, verlichting en de juiste verhoudingen. Maar het start met vooral aandacht voor anderen, een interieur of bedrijfsconcept of iets kleins bedenken. Mensen blij maken. Altijd vol enthousiasme zoekend naar het perfecte samenspel om een verrassend resultaat neer te zetten.

Werkervaring & Opleiding

Na de opleiding interieuradviseur aan het Hout- & Meubileringscollege in Rotterdam ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten richting interieurarchitectuur in Den Haag, ook wel bekend als de kunstacademie.

Gewerkt bij diverse toonaangevende ontwerpstudio’s, o.a. Karel van ’t Wout Binnenhuisarchitektuur, Nell & Stutterheim Keukenarchitectuur en Van Waay & Soetekouw. Hier werd gewerkt met dé grote merken als Vitra, Bulthaup, B&B Italia en Cassina. Bekend met diverse toonaangevende ontwerpers als Charles & Ray Eames, Le Corbusier en mijn favoriet Patricia Urquiola.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit diverse dingen. Musea, steden, de natuur met al zijn jaargetijden. De tuinen van Piet Oudolf zijn heel vernieuwend qua kleurbeeld en structuur. De High Line in New York is (deels) een ontwerp van hem. Geweldig hoe een oude verhoogde spoorlijn een totaal nieuwe functie heeft gekregen als park/boulevard. Een mooi verhaal, een geschiedenis en ambacht daar hou ik van. Weten waar iets vandaan komt en is ontstaan geeft echt een meerwaarde.

Ontwerpers als Patricia Urquiola en Ilse Crawford denken na over alles. Van het grote geheel tot en met het materiaal van de knopjes op de deur en het type stiksel van een gestoffeerd meubel toe. De ontwerpkwaliteit zit hem in die verfijning. Detaillering bepaald of een ontwerp is geslaagd of niet.