Scroll to top

Nieuwbouw Eilanden van Sion – Rijswijk Buiten

category: interieuradvies, ontwerp

Nieuwbouw Eilanden van Sion – Rijswijk Buiten

++ GEREALISEERD ++

Voor een sportief stel is een interieurontwerp gemaakt en gerealiseerd van een energieneutrale hoekwoning op Eiland De Oevers (de Eilanden van Sion) in Rijswijk Buiten vlakbij Delft.

De architect heeft zich voor de stijl van de woning laten inspireren door de Hollandse polders en woonboerderijen. De huizen hebben een
landelijke uitstraling door de Louvre luiken, ambachtelijke bakstenen. Een stoere woning mede dankzij de dikke houten balken die aan de buitenzijde van de woning te zien zijn.

Die stoere elementen komen ook terug in de woning. Zoals de grote hanglamp boven de ronde eettafel met stalen onderstel. Dit koppel was zo enthousiast over de roze kleur bij mij op de wand dat ze deze ook graag op de wand wilden hebben bij hun eigen woning. Hier gecombineerd met een donkergroene kleur om het geheel in combinatie met het staal en de vergrijsde kleur op de vloer wat stoerder te maken. Zoals je ziet is de groene kleur op de wand bij de keuken doorgezet tot deels achter de eettafel om beide functie’s meer met elkaar te verbinden.

Bij dit ontwerp heb ik geholpen met het maken van beslissingen over materiaalgebruik, de indeling en dacht ik mee bij diverse aankopen zoals de vloer en meubels voor woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer. Dat betekend dat ik op pad ben geweest om o.a. tegels voor in de badkamer en toilet uit te zoeken. Tevens is er een verlichtingsplan gerealiseerd.

♡MD++

Task

Advies, in process, interieuradvies, ontwerp

  • Date

    januari 1, 2018