Scroll to top

Decorum – World Horti Center

category: Advies, in process, indeling, interieuradvies, kleuradvies, maatwerk, ontwerp, signing

Decorum – World Horti Center

++ RESULTAAT ++

Voor het nieuwe kantoor van telersvereniging Decorum in het World Horti Center in Honselersdijk (Westland) heb ik een ontwerp gemaakt voor de kantine, het kantoor, de vergaderruimte en de keuken.

Het ontwerp is overduidelijk Decorum en bestaat onder andere uit een praktische indeling voor het kantoor, de kantine en de vergaderruimte met onder andere maatwerk meubels, wandbekleding + de signing door de bedrijfsruimte.

Bijzonder aan dit ontwerp:
- Tijdens de bouw moest een wand van 8 meter lang bij 360 cm hoog (!) meer stabiliteit krijgen. Dat wilde men bereiken door simpelweg een frame te plaatsen. Dankzij een ontwerp met nisjes waar in gezeten kan worden met daarboven een prachtige plantenpresentatie uit het grote assortiment van Decorum maken van dit frame ook echt iets moois. Mij is verteld dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van deze flexwerkplekken. Niet alleen voor korte vergaderingen met collega's maar om te jezelf even terug te trekken wanneer je je wilt focussen op je werk. Het is altijd ontzettend leuk om te horen wanneer een ontwerp ook letterlijk 'werkt'.
- De vergaderruimte moest sober, er moet immers gewerkt worden is het motto. Met subtiele details en een ruimte in de vorm van een kas wordt deze ruimte écht bijzonder en ben je duidelijk op bezoek bij Decorum. Op het glas heb ik de logo's van Decorum laten plaatsen zoals deze ook op het verpakkingsfolie van de bloemen/planten staan.
- In het kantoor staat een stoere maatwerk presentatiekast waarin de planten en bloemen van de telersvereniging gepresenteerd worden.
- Om aan de bezoekers kenbaar te maken wat zich achter elke deur bevindt heb ik een bestikkering aan laten brengen in Decorumstijl. D.m.v. een "stempel" met de naam van de functie zoals 'kantoor' of 'kantine' op de deur laten plaatsen. Zo ziet de bezoeker in één oogopslag waar deze wezen moet.

Kortom, het pand van Decorum ademt nu ook écht Decorum.

♡MD++

  • Date

    januari 1, 2018