Scroll to top

Over Mieke

Profielfoto Mieke Duindam

Wie is Mieke?

Enthousiast, verfijnd en gepassioneerd over haar vak. Dat zijn de steekwoorden die Mieke Duindam het beste kunnen omschrijven.  Als afgestudeerd interieurarchitecte aan de Kunstacademie in Den Haag en met haar jarenlange ervaring weet Mieke Duindam waar ze over praat.

 Mieke Duindam heeft een passie voor ontwerpen en creëren. Puur en functioneel. Met veel aandacht voor detail, materiaal, verlichting en de juiste verhoudingen. Maar het start met vooral aandacht voor anderen, een interieur of bedrijfsconcept of iets kleins bedenken. Mensen blij maken. Altijd vol enthousiasme zoekend naar het perfecte samenspel om een verrassend resultaat neer te zetten.

Werkervaring & Opleiding

Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kusten richting interieurarchitectuur in Den Haag, ook wel bekend als de kunstacademie.

Gewerkt bij diverse toonaangevende ontwerpstudio’s, o.a. Karel van ’t Wout Binnenhuisarchitektuur, Nell & Stutterheim Keukenarchitectuur en Van Waay & Soetekouw. Hier werd gewerkt met dé grote merken als Vitra, Bulthaup, B&B Italia en Cassina. Bekend met diverse toonaangevende ontwerpers als Charles & Ray Eames, Le Corbusier en mijn favoriet Patricia Urquiola.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit diverse dingen. Musea, steden, de natuur met al zijn jaargetijden. De tuinen van Piet Oudolf zijn heel vernieuwend qua kleurbeeld en structuur. De High Line in New York is (deels) een ontwerp van hem. Geweldig hoe een oude verhoogde spoorlijn een totaal nieuwe functie heeft gekregen als park/boulevard. Een mooi verhaal, een geschiedenis en ambacht daar hou ik van. Weten waar iets vandaan komt en is ontstaan geeft echt een meerwaarde.

Ontwerpers als Patricia Urquiola en Ilse Crawford denken na over alles. Van het grote geheel tot en met het materiaal van de knopjes op de deur en het type stiksel van een gestoffeerd meubel toe. De ontwerpkwaliteit zit hem in die verfijning. Detaillering bepaald of een ontwerp is geslaagd of niet.